Praktijk Alami

Over mij

 

mau_400

Al van jongs af aan ben ik vanwege mijn achtergrond geïnteresseerd in de oosterse cultuur en filosofie. Ik deed aan Indonesische dans en Pencak Silat, een Indonesische verdedigingskunst.

Toen ik in Groningen Personeel en Arbeid ging studeren en in deze branche ben gaan werken, ben ik een andere weg ingeslagen en is de oosterse cultuur en filosofie op de achtergrond geraakt. Tijdens deze jaren leerde ik te over-leven in plaats van mijn eigen leven leven. Het gevolg is dat ik een burn-out kreeg. Na diverse behandelingen met onder andere acupunctuur en Chinese kruiden, ging ik weer aan het werk bij een andere werkgever. Pas na de tweede burn-out realiseerde ik mij dat ik niet deed wat echt bij mij paste en daardoor totaal uit balans was. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en was het contact met mijn lichaam kwijt.

Ik besloot een beroepsopleiding Shiatsu Zen-style te volgen aan Dutch Bodywork Academy om deze balans weer terug te vinden en het contact met mijn lichaam te herstellen. Tijdens de opleiding heb ik voor het eerst bewust "moeiteloosheid" ervaren. De oosterse filosofie en het ontvangen van behandelingen hebben mij bewust gemaakt van de sensaties en energie in mijn lichaam, mijn gedachten, emoties en mijn ware zelf. Ik ontdekte dat het geven van behandelingen mij energie gaf en dat het goed voelde, als een tweede natuur. Daarom wil ik andere mensen daar ook graag mee helpen door het geven van behandelingen.

Ik vind het mooi om te zien hoe lichaam, geest en ziel meer in balans komen door de meridianen te stimuleren met een positieve intentie. Ik zie mensen opbloeien, tot rust komen, beslissingen maken, nieuwe wegen inslaan en inspiratie krijgen.

Naast Zen-shiatsu heb ik meerdere cursussen gedaan op het gebied van (oosterse) lichaamstherapie en coaching.

Door de vele technieken die ik mij al eigen heb gemaakt, ben ik in staat klachten en de mens vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en diverse technieken te combineren.

Ik ben erg leergierig en daarom blijf ik mijzelf ontwikkelen op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Daarbij volg ik diverse workshops en woon ik lezingen bij om mij verder te ontwikkelen.

Voor mij blijft het een uitdaging om in balans te blijven. Daarom ben ik mij zoveel mogelijk bewust van wat ik voel in mijn lichaam en wat ik denk. Daarnaast onderhoud ik mijzelf door zelf behandelingen te ontvangen en in beweging te blijven.

Na 12,5 jaar in Groningen geleefd, gestudeerd en gewerkt te hebben, ben ik samen met mijn man en kersverse dochter verhuisd naar Apeldoorn. Daar begin ik weer met de praktijk.

 

Gevolgde opleidingen:

2012

- Sotai Intensive cursus - De Lichtberg Deventer

- Kindercoaching Basiscursus - Tea Adema

- EHBO cursus – Beilen

 

2011

- Workshop voeding en meridianen - SlvT Beesterzwaag

- Mindfulness stiltedag - Sense Aandachttraining

- Docent Shantala babymassage cursus - Massage Academie Apeldoorn

- Docent kindermassage cursus – Massage Academie Apeldoorn

- Zwangerschapsmassage cursus – Massage Academie Apeldoorn

- Sotai - De Lichtberg Deventer

- EHBO - Beilen

- Cuppen workshop - A. Hazenberg Leeuwarden

- MatriXcoaching Supervisie - Matrixinstituut Apeldoorn

- Ademtherapie workshop - KIWI Nederland

- Sotai Workshop - De Lichtberg Deventer

 

2010

- Persoonlijke effcitiviteit - Eaux Puisseur Draguignon

- Mindfullness 8 weekse training MBSR - Sense Aandachttraining Groningen

- Stoelshiatsu nascholing - DBA Groningen

- MatriXcoaching Supervisie - Matrixinstituut Apeldoorn

- Dynamische Massage cursus - Rustpuntmassage Arnhem

 

2009

- Nascholing Zen-shiatsu - DBA Groningen

- Nascholing algemene rugklachten (mobilisatietechnieken) - A. Bultena-Rusek Groningen

 

2008

- Shiatsu Zen-style opleiding - DBA Groningen

- Guasha preventie cursus - MeiHan Institute Utrecht

- Guasha gezichtsdiagnose cursus - MeiHan Institute Utrecht

- Guasha basiscursus - MeiHan Institute Utrecht