Praktijk Alami


Ervaringen en reacties

Wil je je ervaring met anderen delen? Je mag je reactie mailen naar [email protected]. Ik zal het voor je online zetten.

---

 

"De shiatsu massages hebben het proces waar ik in zat ondersteund. Hebben me inzicht gegeven, soms pijnlijk bewust gemaakt van mijn patronen. Dat deed je erg vakkundig en liefdevol! Heb me bij jou erg veilig en vertrouwd gevoeld. Nog bedankt daarvoor!!"

Yvonne

---

 

"Na een turbulente periode werd ik hard geconfronteerd met mezelf. Meer dan de helft van mijn leven was voorbij en alles stond op zijn kop. Ik was zoekende en piekerende, over hoe het verder moest. Vervolgens ontmoette ik de liefde van mijn leven. Het smeet mij in mijn gevoel en opende mijn hart. Ik kreeg een leven op basis van gevoelens in plaats van ratio. Liefde in plaats van materiële zaken. Zo anders, zo mooi. Zo makkelijk maar ook zo moeilijk tegelijk. Twee jaar lang vochten vochten liefde, verlangen, frustratie, boosheid en angst om de eerste plaats.

Ik voelde ongelooflijk veel onrust, een overvolle emotie-emmer en gebrek aan flexibiliteit. Ook kon ik mijn gedachten niet meer goed kanaliseren. Het was alsof de wortel van mijn bestaan niet meer vast in de grond zat. Met de eerlijkheid om naar mezelf te kijken kwam ook het besef dat ik iets moest doen om mijn basis terug te vinden. Ik voelde me overgevoelig en wankel en hoopte bij Maureen emotioneel leeg te kunnen lopen en dat de onrust zou verdwijnen.

Door middel van Zen Shiatsu ontspande mijn lijf en begonnen vastzittende emoties te stromen. Dankzij coaching kon ik anders naar dingen kijken. Ik leerde op te houden met ‘strijden tegen’ en te blijven vasthouden aan mijn gelijk. Ik kreeg een bredere blik en leerde te accepteren. Ik leerde los te laten zonder iets te verliezen en kreeg er begrip, ruimte warmte en een solide basis voor terug.

De afgelopen twee jaren vormen een heftige maar uiterst waardevolle periode van mijn leven. Een leerzaam proces dat ook nu nog voeding behoeft. Ik ben Maureen dankbaar dat ze mij in de laatste maanden van deze periode de sturing heeft gegeven waar ik behoefte aan had. Nu ik mezelf heb hervonden, blijk ik een completer en mooier mens te zijn geworden!"

Richard

---

 

"... ik zit een heel stuk beter in mijn vel dan vorig jaar, het leven op Bonaire doet me erg goed. Ik ben, mede door jouw behandelingen, wat anders naar het leven gaan kijken en dat helpt enorm.

Ik probeer veel bewuster in het moment te leven en daarvan te genieten, en dat lukt steeds beter.

En dat de zon daar elke dag schijnt is natuurlijk ook niet verkeerd :)"

Jasper

--- 

 

"Voordat ik in aanraking kwam met shiatsu heb ik in de jaren ervoor een paar coachings trajecten voor het geestelijk deel van mij ontvangen en fysiotherapie voor mijn lichaam. Ik was flink overspannen geweest. Ik voelde me niet zo goed. Ik had heel vaak een migraine aanval en mijn lijf voelde verschrikkelijk. Ik wilde alles doen om me goed te voelen. 

Na Maureen gesproken te hebben werd de eerste afspraak gemaakt. Behandelingen volgden snel op elkaar, zo fietste ik om de week naar Maureen. Alles in mijn lijf deed pijn, echt alles!  Omdat dit al zo lang gaande was dacht ik dat er geen eer meer aan te behalen viel. Er was dus aardig wat werk aan de winkel. Al snel kwam ik erachter dat deze vorm van hulp die ik ontving niet alleen fysiek gericht was maar ook geestelijke ondersteuning bood. Het één stond niet los van het ander en dat werd me nu duidelijk.

Het eerste half jaar had ik veel tijd nodig om bij te komen na een behandeling. De Guashatherapie die erop gericht was om afvalstoffen uit mijn lijf te halen zorgde er zelfs voor dat ik een paar dagen van de kaart was. Niet de volgende dag maar het ergst was de dag erna. Ik huilde ook veel. Soms wist ik niet eens waar het vandaan kwam. Maureen drukte dan op plaatsen in mijn lijf en daar kwamen de waterlanders. In het begin vond ik het enorm gênant om te huilen. Maar er kwam dan veel los en Maureen kon dat merken tijdens het behandelen, de pijnlijke plekken werden dan zachter. Er kwamen onverwerkte emoties los waarvan ik niet wist dat ik er nog last van had. In het begin nog niet, maar later durfde ik te huilen zonder me te schamen.

In het begin dacht ik: "Over een jaar ziet het er anders uit". Dat was ook zo. Ik begon mijn lijf weer te voelen. Ik begon verschillende pijnklachten te onderscheiden en begon te begrijpen waar het vandaan kwam. Ik nam de tijd om daar bij stil te staan. Ik kon ergernissen en boosheid beter begrijpen, maar ook een plaats geven of afscheid van nemen. De migraine en/of hoofdpijn had ik steeds minder vaak. Ik kon weer op mijn zij liggen omdat mijn schouders niet zo pijnlijk meer waren. Mijn lichaam en geest voelden langzaamaan steeds beter.

Nu na anderhalf jaar en veel oefenen in stil staan bij mezelf, mezelf respecteren en houden van mezelf, gaat het goed met me. Maureen heeft me met al haar rust, geduld, respect en liefde voor mij als mens, door mijn proces begeleidt om weer een heel mens te worden. Onder haar goede zorg aandacht begon ik me weer een mens te voelen en het mens te zijn die ik nu ben en dat is er eentje die er mag zijn van zichzelf. Oh, ik heb nog wel eens last van mijzelf, maar dat staat niet in verhouding tot voordat ik bij Maureen kwam. Het gaat goed.

A.K. (Shiatsu ervaring heel 2011 tot juli 2012) 

---

"Dankzij Maureen heb ik meer controle gekregen over mijn (negatieve) gevoel en kan ik negatieve energie/gedachten omzetten in positieve energie/gedachten.

Dit valt niet altijd mee, maar dankzij de zen-therapie in combinatie met de matrixcoaching ben ik rustiger geworden, kan ik makkelijker dingen "los" laten, heb ik geleerd beter naar mezelf te luisteren en heb meer zelfvertrouwen gekregen.
Iedere keer ben ik weer verbaasd hoe goed ik me voel als ik bij Maureen ben geweest; ze straalt zoveel warmte en rust uit, dat ik vanaf de eerste behandeling al mezelf kon zijn bij haar."

Jolanda

---

"Welke klachten had ik:
Ik had een burn-out en voelde me al maanden uitgeblust. Alles voelde te groot om aan te pakken en lag soms hele dagen op de bank. Bij de kleinste afspraak of als ik al een telefoongesprek moest voeren voelde ik mijn stress niveau al stijgen. Mijn hoofd was vol en onrustig. Ik zat gevangen in mijn hoofd en kon niet meer bij mijn gevoel komen en niet meer genieten. Auto rijden lukte niet meer, want ik kon me niet lang genoeg concentreren. Het was gewoon niet vertrouwd.

Ik was een schim van die meid die altijd druk bezig was, nooit op de bank zat of uitsliep, die overal voor in was en energie voor had, die geen nee kon zeggen en die alles perfect geregeld had.

Waarom Alamí:
Na verschillende therapieën en cursussen, waardoor het soms een paar weken beter ging zat ik in een groot diepte punt. Ik zat nu al maanden thuis en voelde me nog steeds uitgeblust. Ik kon die verhalen van mensen die zeggen/schrijven dat je beter uit een burn-out komt dan dat je daarvoor was en dat je allemaal goed komt, niet meer geloven. Waarom lukte het mij dan niet. In de eerste periode van mijn burn-out kon ik duidelijk zeggen dat ik niet depressief was, maar mijn sombere gedachten en gevoelens wezen daar toch op.

Ik moest iets anders proberen. Ik bedacht me dat naast een therapie massages goed voor me konden zijn. Daarmee zou ik moment van volledige ontspanning kunnen ervaren en misschien weer iets kunnen voelen. Op internet kwam ik al snel bij shiatsu behandelingen. Toen vond ik de site van Maureen. Daarop las ik dat zij zelf ook een burn-out heeft gehad. Zij weet dus hoe het is. Daarnaast las ik over de Matrix coaching. Dat klonk precies iets voor mij. Daarmee had ik zowel de therapie als de massage op dezelfde locatie gevonden.

Verwachtingen:

 • Ik hoopte met de matrix coaching;
 • meer rust in mijn hoofd te krijgen
 • orde in mijn gedachten te krijgen
 • beter met stress om te kunnen gaan, waardoor ik uiteindelijk minder stress zou gaan ervaren

Ik hoopte met de shiatsu:

 • weer te kunnen ontspannen
 • meer energie te krijgen
 • bij mijn gevoel te komen

Wat vond ik van de behandelingen:

 • Heerlijk
 • Vertrouwd en veiling
 • De rust die Maureen uitstraalt werkt aanstekelijk
 • Ik werd elke keer vrolijk tijdens de behandelingen
 • Ik heb wel vaker visualisaties geprobeerd, alleen of onder begeleiding, maar vond dit altijd erg moeilijk. Door de rust van Maureen, de tijd die ze me gaf voor elk stapje van de visualisatie en de juiste begeleiding lukte het me bij Maureen wel en ging het ook steeds beter. Nu gebruik ik visualisaties als ik weer druk wordt in mijn hoofd en werkt het ook.

Hoe gaat het nu:
Al na de eerste shiatsu behandeling was ik meer ontspannen en had ik meer energie. Mijn man bracht me in het begin naar Maureen en haalde me ook weer op. Na elke behandeling stapte er een heel ander persoon weer bij hem in de auto. Ik was rustiger, voelde me bijna sereen, opgewekt en had weer wat energie. Bij elke behandeling voelde ik me beter. Na een aantal shiatsu behandelingen zijn we begonnen met de coaching. Ook hiermee maakte ik sprongen vooruit. Binnen een paar maanden tijd heb ik een hele omslag gemaakt.

Het suizen in mijn hoofd is weg, de hoofdpijnen zijn weg, mijn hoofd voelt geordend. Ik heb weer het gevoel dat ik iets aan kan, nog niet de hele wereld maar dat hoeft ook niet meer. Ik heb weer energie. Zo nu en dan voel ik nog wel stress opkomen, maar ik kan ermee omgaan en kan mezelf weer kalmeren. Ik weet nu dat ik het druk kan hebben zonder stress te moeten voelen.

Door de coaching heb ik de cursus mindfulness in praktijk kunnen brengen. Ik kan nu ontspanning halen uit het doen van de afwas of het opvouwen van de was. Rust momentjes pakken. Ik heb geleerd vanuit mijn gevoel te handelen en niet vanuit de lijstjes in mijn hoofd.

Ik ben er nog niet. Soms doe ik nog even te veel, sla ik weer even op hol en moet ik weer een paar dagen bijkomen. Maar elke maand merk ik dat mijn energie niveau weer gestegen is. Dit had ik een paar maanden geleden echt niet durven hopen. Iedereen staat versteld van hoe goed en energiek ik er weer uit zie. "

Jildou 

 ---

"Het meest waardevolle wat ik zelf uit de behandelingen heb gehaald, zijn de dingen die jij hebt gezegd. Vooral dat de dingen niet moeilijk/ lastig zijn, maar dat je het zelf ingewikkeld maakt. Die 'luchtige' manier van kijken naar de dingen om je heen vond ik heel inspirerend. En je hebt me duidelijk gemaakt dat ik teveel in de toekomst leefde, dat ik zou kunnen proberen meer te genieten van wat je nu hebt. Dat heeft uiteindelijk heel erg geholpen, want het moment dat ik dacht dat het wel prima was zo, kreeg ik in een keer een baan aangeboden.

Ook was ik wel geschrokken dat spanning soms erg duidelijk in mijn lichaam zat, vooral de laatste keer. Ik voelde me wel heel gespannen, vooral omdat er grote veranderingen aan zaten te komen, maar had niet verwacht dat het ook zo duidelijk in mn lichaam zat. Ook de relaties die je legde tussen de lichaamsonderdelen die gespannen waren en de psychische functies die daar aan vast zitten vond ik erg interessent en ook een 'eye-opener'. 

Ik accepteer nu meer dat je je soms niet goed voelt of gespannen en dat het ook wel weer overgaat."

Gebrich 

---

"Maureen heeft me laten inzien hoe krachtig gedachten zijn. Het besef dat diepgewortelde overtuigingen je geest en lichaam negatief kunnen beïnvloeden was er al enigszins, maar door de gesprekken en Zen-shiatsu behandelingen heb ik geleerd hoe ik die kan vervangen door nieuwe, bevrijdende, positieve overtuigingen.
Veranderen, voor jezelf kiezen, knopen doorhakken, loslaten... ik vond (en vind) het o zo moeilijk. Maar mede dankzij Maureen ben ik nu op de goede weg. mijn lijf voelt meer 'eigen' en mijn hoofd weer normaal: mijn 'alamí' is een stap dichterbij!"

Elles

---

"Al een aantal jaren had ik een behoorlijke last van hooikoorts.
De niesbuien, het snotteren en jeukende ogen waren hier het gevolg van.
Gelukkig kwam ik via een vriendin in contact met Praktijk Alami.
Na een intake gesprek was het al vrij duidelijk wat bij mij de oorzaak was van hooikoorts.
Emotionele blokkade was bij mij de boosdoener. Om mijn lichaam weer in balans te krijgen werd Zen-Shiatsu en Stoel-Shiatsu toegepast.
Door MatriXcoaching toe te passen, weet ik nu hoe ik mijn emotionele blokkade de baas moet zijn. Ook was ik in behandeling voor een sportblessure aan mijn kuit, hier had ik al een half jaar last van.
Al na 2 behandelingen ben ik eindelijk van mijn hooikoorts af. En de blessure is al zo ver verminderd dat ik mijn hardloopschoenen weer uit de kast kon trekken.

Heerlijk dat ik lekker ontspannen door het bos kan hardlopen, zonder dat ik daarbij hoeft te niezen.

Dank je"

Pim

---

"Ik wil je even laten weten dat het momenteel een stuk beter met mijn stijve nek en rugpijn gaat. Ik wil je daarom nogmaals bedanken voor je goede zorg."

Eelco

---

"Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik al na de eerste behandeling een diepe rust in mijn o zo gespannen, onrustige lichaam en geïrriteerde geest voelde. En nu na drie maanden en een stuk of zes sessies is dat nog steeds zo.  Ik kan nu met rust en zachtheid naar mijn irritatiepunten kijken, ze raken mij niet meer. Hoe het gelukt is, vraag het mij niet. Het is gelukt.  Er is acceptatie en daardoor kijk ik anders en reageer ik anders. Je behandelingen zijn voor mij een rustpunt. Je doet me pokkepijn maar het gevoel van ontspanning en rust dat dat oplevert, is de pijn meer dan waard."

Miralda

---

2011_ervaring_jongannade_400

---

"In een bijzonder hectische periode in m’n leven, waar ik ver over mijn eigen grenzen ben gegaan, waren de behandelingen een rustpunt in m’n besta an. Voorkom en werd dat ik niet verder afdaalde in een negatieve spiraal. Mede door de behandelingen en begeleiding kon ik herstellen en mijn balans hervinden en kan ik vol vertrouwen op eigen kracht mijn levenspad vervolgen."

Johan Meijering

---

"Ik heb tijdens mijn studie gitaar aan het conservatorium een dusdanig klachtenpatroon ontwikkeld dat ik drie jaar na dato als fybromyalgiepatïent werd bestempeld, na behandeling komen klachten dan erg snel terug. Volgens de medici ongeneeslijk. Dat heb ik nooit kunnen accepteren, via een vriend kwam ik bij de osteopaat terecht. Dit was de eerste behandeling die echt het probleem bij de kern wist te vatten. Een bijzonder goed resultaat in korte tijd. Helaas kwam deze behandeling ook niet verder dan op het niveau van het fysieke, de osteopaat wees mij erop om te werken aan mijn emotionele leven.

Ik heb in diezelfde periode Maureen ontmoet bij de yoga en kwa m er al snel achter dat zij mij hiermee verder kon helpen. Hoewel zij toen net begon met behandelen, vertrouwde ik dit aan haar toe. Maureen had mij verteld wat ze zelf allemaal heeft moeten doen om weer gezond te worden, dat schepte een band en een goed vertrouwen. Dit vertrouwen in behandelaars was toch enigszins geschaad de afgelopen jaren. Ik heb bij Maureen ongeveer alle behandelingen gehad, Zen-Shiatsu, Stoel-Shiatsu, Guasha, Manuele Therapie en ook Matrix-Coaching.

Vanaf het moment dat ik bij de osteopaat begon en daarna bij Maureen ben ik zo veel vooruit gegaan dat het bijna niet met elkaar te vergelijken is. Er zijn periodes geweest waarin ik een paar uur per dag effectief iets kon doen, terwijl ik nu weer een volledige werkweek aankan! Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat fybromyalgie te genezen is. Naast de Osteopathie, Tai Chi en Chi Kung zijn de behand elingen van Maureen zijn daar een erg belangrijk onderdeel in geweest. Thnx Maureen."

Matthias

---

"De behandeling was zalig. Ik heb vandaag maar heel weinig opvliegers gehad. Ik weet niet of het door de behandeling komt of door de steen die ik draag, maar het is wel zalig. Ik had na de behandeling weer genoeg energie. De pijnplek op mijn schouder is nu ook helemaal weg, dat is echt fantastisch, want ik had er behoorlijk last van. Nog heel erg bedankt voor de behandeling. "

Shirley

---

"Ik ben naar Maureen gegaan omdat mijn hielbot verbrijzeld was en ik na zeven maanden heling nog steeds veel last had bij het lopen. Dankzij Maureen kon ik na een behandeling weer veel beter lopen omdat de doorbloeding in de voet beter werd. Maar de behandeling ging ook over mijn hele lichaam, waar ook nogal wat 'blokkades' te vinden waren. In het begin werd ik dan een paar uur later behoorlijk moe, maar gaandeweg de therapie kreeg ik steeds meer energie.

Ik voel me dankzij de therapie behoorlijk opgeknapt."

Klaas

---