Praktijk Alami

De praktijk

Alamí (spreek uit met het accent op de 'i') is het Indonesische woord voor: natuur, puur. Als kind zijn wij puur en kwetsbaar: wij weten precies wat wij willen. Door opvoeding en ontwikkeling tijdens ons leven leren de meesten van ons (bijvoorbeeld door technieken als belonen en straffen door de omgeving, zoals onze ouders, onze school, de maatschappij) dat wij niet onszelf mogen zijn. Door steeds minder aandacht te besteden aan wie wij zijn en wat wij willen, kunnen wij het contact met onszelf kwijtraken.Wij kunnen daardoor (geestelijke en lichamelijke) klachten ontwikkelen. De meesten van ons zijn zich niet bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft en blijven doorlopen met klachten die zich verder zullen ontwikkelen totdat het ons functioneren in ons leven gaat beperken.

Graag ondersteun ik mensen in hun weg naar bewustwording en heling. Wanneer we ons meer bewust zijn van ons lichaam, kunnen we ons ook bewuster worden van onze gedachten en ons ware zelf. We leren te luisteren naar wat wij echt willen.

Tijdens de behandelingen Zen-shiatsu en Guastherapie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken wat leidt tot meer balans in lichaam, geest en ziel. Ook kunnen blokkades opgeruimd worden door middel van coaching. Wanneer wij meer in balans zijn gaan wij ook meer harmonie in ons leven aantrekken.